Jangan biarkan keris pusaka ini terhunus dengan sendirinya....

Thursday, January 20, 2011

24hb Januari. Mengembalikan semula kuasa Sultan Selangor ?


Boleh ke? Ye ke nak kembalikan semula kuasa Sultan Selangor? Atau hanya untuk kepentingan sendiri?

Setiap agenda yang dilakukan oleh puak pukatan ini, pastinya mempunyai serampang dua mata. Niat hanya untuk kepentingan dan keuntungan mereka semata-mata.

Kalau tak percaya, kita tunggu dan lihat bagaimana perjalanan sidang DUN nanti.


SHAH ALAM 19 Jan. - Pakar undang-undang, Datuk Salehuddin Saidin hari ini membuat penjelasan berhubung laporan di dalam Utusan Malaysia yang bertajuk Pindaan Bukan Kembali Kuasa Sultan yang diterbitkan semalam.

Kata beliau, kenyataannya dalam laporan itu dibuat berdasarkan petikan kenyataan Menteri Besar, Tan Sri Abdul khalid Ibrahim yang diperoleh menerusi siaran akhbar dan media massa berhubung hasrat kerajaan negeri mengembalikan semula kuasa Sultan Selangor di bawah perlembagaan negeri sebelum pindaan 1993.

Bagaimanapun katanya, petikan "baginda perlu nasihat Menteri Besar" dalam laporan itu tidak tepat, sebaliknya beliau menyebut "baginda perlu mendapatkan nasihat Menteri Besar".
Salehuddin turut menyatakan bahawa petikan ayat 'Ketua Eksekutif Negeri' juga tidak tepat kerana beliau menyebut "Kuasa Eksekutif Negeri' yang merujuk kedudukan Sultan Selangor di bawah perlembagaan negeri.

2 comments:

 1. Inilah yang di panggil Pantatbiran oleh PKR.

  ReplyDelete
 2. Nuar Berahim, DAP dan Pas bermain politik tanpa sempadan.

  Samada merugikan bangda dan agama mereka tidak ambil peduli.

  marilah kita bersatyu menentang dajjal ini untuk menyelamatkan anak2 warisan kita di kemudian hari

  Teruskan perjuangan sdra.

  ReplyDelete